rannalle (c)

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Mallorca

Ensimmäinen rantalomakohde, jossa pääsin käymään oli Mallorca. Kotimaasta oli toki tuttuja Hietsun rannat, Kalajoki ja Yyterin sannat. Niistä puuttuu se etelän lämpö ja rantojen hyvät palvelut. Nykyään niissäkin on jo jotain, silloin oli hädin tuskin jäätelökioskia. Aurinkotuoleista ja kylmästä oluesta saattoi vain haaveilla.

Mallorcalla oli jo vuosikymmeniä sitten kaikkea sitä, mitä suomalaisilla rannoilla on vasta nykyään. Ja vähän enemmänkin. Lisäksi siellä oli myös halpaa. Oluen ja pikkusyötävää sai rantaravintolasta muutamalla kymmenellä pesetalla. Sen saattoi nauttia rantaravintolassa, jossa ei pukukoodeja kyselty tai viedä syötävät mukaan rannalle.

Nykyään Mallorca on vähintäänkin yhtä hyvä lomakohde kuin vuosikymmeniä sitten. Turistien määrää on pyritty rajoittamaan, että saaren luonto ja ympäristö kestäisi matkailun tuoman rasitteen. Matkavaluuttaa ei tarvitse vaihtaa. Mallorcalla kelpaa eurot siinä missä muuallakin Espanjassa.

Mallorcan pääkaupunki on Palma. Asukkaita siellä on noin 400 000.

Mallorcan rannat

Vaikka Mallorcalla on paljon nähtävää ja koettavaa, niin lähes jokainen turisti viettää ainakin päivän tai kaksi lomastaan jollain Mallorcan lukuisista hiekkarannoista. Luettelo Mallorcan rannoista jaoteltu alueittain:

Pohjois-Mallorca
Playa d'Alcúdia, Playa de Can Picafort, Playa de Formentor, Playa de Muro, Playa de Sa Canova, Playa de Son Bauló, Playa de Son Real, Playa del Port de Pollença, Playa des Coll Baix, Playa Son Serra de Marina (itä) ja Playa Son Serra de Marina (länsi)

Itä-Mallorca
Cala Agulla, Cala Antena, Cala Bota, Cala Gat, Cala Millorin Ranta, Font de sa Cala, Playa Son Moll ja Porto Criston Ranta

 Länsi-Mallorca
Cala Comtessa,  Cala Oli, Cala Vinyes, Camp de Mar, Playa Cala Mayor, Playa d'en Repic, Playa de Illetas, Playa de la Romana, Playa de Magaluf, Playa de Palma Nova, Playa de Torá, Playa del Rei Portals Vells, Playa des Carregador, Playa des Castellot, Playa El Mago, Playa Palmira, Playa Santa Ponsa, Port de Sóller beach, Sa Caleta de Portals Vells, Sa Platgeta de Portals Vells, Sant Elm ja Son Maties
 Etelä-Mallorca Cala de sa Font de n'Alis, Cala DOr, Cala Egos, Cala Esmeralda, Cala Estancia, Cala Ferrera, Cala Gran, Cala Serena, Caló des Burgit, Caló des Pou, Es Coll D'en Rabassa, Es Trenc, Playa de Palma,
 s'Amarador ja Sa Plageta

Rannan nimessä esiintyvä sana "playa" on espanjaa ja tarkoittaa hiekkarantaa.

Linkkejä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti