rannalle (c)

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Korfu vai Santorini

Santorinille vai Korfulle?

Ohessa muutama pointti teille, jotka suunnittelette Kreikan-matkaa ja koetatte päättää kohdetta. Santorinille vai Korfulle? Periaatteessa kumpikin juuri sinua avosylin odottava Kreikan lomakohde sopii kaikille, mutta seuraava muistilista toivottavasti valottaa hieman niiden eroja. Niiden avulla kenties on sitten helpompaa päättää, mikä on itsellesi ja omalle pesueellesi se paras vaihtoehto.

Santorinin rannat syvenevät pääsääntöisesti nopeammin. Eli joudut olemaan siellä lasten kanssa varovaisempi. Lisäksi useilla saaren rannoista hiekka ja kivet ovat joko mustia tai punaisia, jolloin jalkapohjat ja takamus palavat herkästi.  Ja koska rannat tuppaavat olemaan syvempiä, on niiden vesi myös viileäpää kuin Korfun rannoilla. Jos siis haluat lepuutella omia hermojasi mahdollisimman paljon, onnistuu se Korfulla paremmin.
Santorinia kehutaan romanttisemmaksi. Jos matkaseurueesi on yhtä kuin sinä ja ”se ainoa oikea”, tarjoaa Santorini kenties paremmat puitteet. Siellä romantiikkaa ihan leijailee ilmassa ja näköalat ovat huikeita, joten mielitietyn kainalossa voit istuskella ja unelmoida vaikka koko yön.

Korfun yöelämä on hiljaisempaa. Koska Korfu on koko perheen lomakohde, on sen iltaohjelmakin sen mukaista. Toki menopaikkoja sielläkin on, mutta jos kaipaat jokaiselle illalle eri bailauspaikkaa, Santorinilta niitä ainakin löytyy.

Korfu sopii myös liikuntarajoitteisille ja vanhuksille mainiosti. Maasto on tasaisempaa lomakohteiden alueella, joten pääset liikkumaan ja katselemaan paikkoja laajemminkin kuin vain hotellisi parvekkeelta tai uima-altaalta. Santorinin maasto on varsin ”mäkistä”, eikä etenkään pyörätuolilla ole helppoa päästä oikein mihinkään. Sama ongelma koskee lastenrattaita ja vanhuksia, joiden lihasmassa ei ole samaa luokkaa kuin silloin nuoruuden päivinä.

Korfu on vihreämpi. Korfu on luonnoltaan ihanan vihreää, Santorinilla asiat ovat päinvastoin. Jos siis lepuuttelet silmiäsi mieluummin vehreällä näköalalla kuin majesteettisilla kallioilla, on Korfu sinulle omiaan. Jos taas haluat nähdä jotain koti-Suomesta mahdollisimman paljon eroavaa, on Santorini ihanteellinen kohde. Siellä pääset näkemään tulivuoren seinämiä ja toimivia kraattereita.

Santorini on kulttuuriltaan perinteisemmin kreikkalainen. Siellä pääset nauttimaan puhtaasti kreikkalaisesta arkkitehtuurista jne., Korfulla taas etenkin rakennukset muistuttavat naapurin eli Italian valloitusajoista. Korfua sanotaankin eurooppalaisimmaksi saareksi.

Mitä makuaistin iloihin (eli ravintoloihin jne.) tulee, löytyy kummaltakin saarelta loistava valikoima kaikenkokoisia ja -hintaisia ruokapaikkoja pienistä perhetavernoista suuriin kansainvälisen menun omaaviin ravintoloihin.  Kumpikin myös täyttää lasisi oivalla paikallisella viinillä. Aurinko ja lämpö eivät myöskään ole niissä kortilla, vaan odottavat saapumistasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti